BankNews.ro - The Business Republic

S & P a retrogradat UniCredit, din cauza deteriorarii conditiilor economice din Europa de Est
Finante-Banci | Data Publicarii: 19-03-2009

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S & P) a coborat, miercuri, ratingul pentru credite pe termen lung al grupului bancar italian UniCredit, de la 'A+' la 'A', ca urmare a inrautatirii conditiilor macroeconomice din Europa Centrala si de Est,potrivit unui comunicat al agentiei de rating.

Standard & Poor's a confirmat, totodata, calificativul 'A-1' pentru credite pe termen scurt. Perspectiva asociata ratingurilor este 'stabila'. 

"Retrogradarea reflecta asteptarile noastre ca deteriorarea conditiilor macroeconomice din Europa Centrala si de Est, ca si din vestul Europei sa accentueze presiunile asupra calitatii activelor si profitabilitatii UniCredit in 2009 si in 2010", a declarat analistul Renato Panichi.

Ratingurile actuale reflecta asteptarile analistilor de la S&P ca o deteriorare a evolutiei creditarii si a celei financiare sa fie contrabalansate de afacerea solida si de diversificarea castigurilor bancii in Italia, in landul german Bavaria, in Austria si in tarile Europei Centrale si de Est.

Grupul bancar italian este cel mai mare creditor din Europa Centrala si de Est, avand activitati si pe piata romaneasca.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26653_s__p_a_retrogradat_unicredit,_din_cauza_deteriorarii_conditiilor_economice_din_europa_de_est.html