BankNews.ro - The Business Republic

Austriecii de la Unita si Uniqa vor sa dea aproape 1 milion de lei pentru preluarea Agras Asigurari
Afaceri | Data Publicarii: 19-03-2009

Asiguratorii de la Unita Vienna Insurance Group si Uniqa International lanseaza o oferta publica de preluare obligatorie pentru un pachet de 7,29% din actiunile Agras Asigurari (ASA) detinut de minoritari, dupa ce au primit avizul Comisie Nationale a Valorilor Mobiliare.

Asiguratorul Agras Vienna Insurance Group, care din 11 martie si-a schimbat denumirea in Agras Asigurari, este controlat in proportie de peste 92% de Unita Vienna Insurance Group, grupul austriac fiind detinut in intregime de Uniqa International Beteiligungs Verwaltungs GmbH si Uniqa International Versicherungs-Holding GmbH.

Ca urmare, cele trei companii vor derula in perioada 24 martie - 21 aprilie o oferta publica obligatorie de preluare a unui pachet de 2,5 milioane de titluri aflate in posesia actionarilor minoritari, pentru care vor sa plateascp 950.000 lei.

Pretul din oferta este de 0,38 lei/actiune, cu 15% mai mare decat ultimul pret din piata, de 0,33 lei, iar intermediarul ofertei este casa de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment.

Compania Agras Asigurari, preluata de Unita, a inregistrat anul trecut pierderi de 1,87 milioane lei (508.000 euro), dupa ce si-a trasferat portofoliul de asigurari agricole catre Omniasig.

Agras a fost infiintata in 10 septembrie 1992, iar din octombrie 2002 este detinuta de compania Unita, parte a grupului austriac Uniqa din 3 noiembrie, cand a fost finalizata tranzactia de preluare de la Vienna Insurance Group. Agras ofera servicii de asigurari agricole (asigurarea culturilor, a terenului arabil cultivabil, a animalelor).

Firma de asigurari are un capital social de 8,91 milioane lei, divizat in 34,28 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 0,26 lei. Agras are o valoare de piata de 11,31 milioane lei (2,64 milioane euro), potrivit ultimei cotatii, de 0,33 lei/actiune, stabilita in sedinta din 10 februarie a Bursei.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26675_austriecii_de_la_unita_si_uniqa_vor_sa_dea_aproape_1_milion_de_lei_pentru_preluarea_agras_asigurari.html