BankNews.ro - The Business Republic

Grupul AIG isi va schimba numele si va fi divizat, potrivit directorului executiv
International | Data Publicarii: 19-03-2009

Asiguratorul american AIG, salvat anul trecut de la faliment de guvernul american, isi va schimba numele si se va imparti in mai multe divizii, a declarat joi directorul executiv al grupului, Edward Liddy, in cadrul unei audieri la Congres, relateaza AFP.

"Compania va fi mai mica pana la finalul lui 2009, urmand sa se micsoreze in continuare in 2010", a declarat Liddy.

El a adaugat ca "reducand dimensiunile companiei, reducem riscurile".

Anterior, Liddy le-a spus parlamentarilor ca divizia financiara AIG Financial Products, ce s-a aflat la originea problemelor grupului, are in continuare o expunere de 1.600 miliarde dolari la contractele riscante.

"Incerc cu disperare sa evit o prabusire necontrolata a acestei companii", a declarat el.

Contractele incheiate de AIG pentru protejarea investitorilor in caz de nerambursare a plasamentelor riscante au stat la baza pierderilor uriase de 99,3 miliarde dolari inregistrate anul trecut.

Inchiderea acestei surse de pierderi va dura patru ani, a estimat Libby.

Directorul grupului a declarat si ca numele AIG nu va fi pastrat. "Numele AIG este atat de afectat si cazut in dizgratie, incat va trebui probabil sa il schimbam", a spus el.

Liddy a precizat ca grupul va vinde active si ca asiguratorul "nu va mai exista sub aceeasi forma pe care a avut-o in ultimii 90 de ani".

Marti seara, secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, a anuntat ca firma trebuie lichidata "in mod ordonat", pentru a proteja contribuabilii americani. Geithner a spus ca este in cautare de metode care sa accelereze acest proces.

AIG  anuntat in aceeasi zi ca ar putea sa-si vanda sediul din New York si ca a vandut deja actiunile detinute in cadrul a trei fabrici de panouri fotovoltaice din Spania.

Fabricile au fost evaluate la circa 300 milioane euro, insa suma obtinuta de AIG din vanzarea fondului britanic de investitii HG Capital nu a fost dezvaluita.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26677_grupul_aig_isi_va_schimba_numele_si_va_fi_divizat,_potrivit_directorului_executiv.html