BankNews.ro - The Business Republic

Washingtonul va ancheta primele acordate la AIG si rolul Trezoreriei
International | Data Publicarii: 19-03-2009

Responsabilul cu controlul fondurilor publice acordate bancilor americane, Neil Barofsky, a anuntat joi ca va ancheta primele acordate conducerii asiguratorului American International Group (AIG), salvat de stat si mai ales rolul Trezoreriei in aceasta chestiune, relateaza AFP.

Inspectorul general al planului de salvare a bancilor a declarat parlamentarilor americani ca "va face totul pentru a recupera banii contribuabilului", daca se va dovedi ca in procesul de acordare a primelor au existat nereguli.

"Potrivit informatiilor preliminare de care dispunem, contractul legat de planul de salvare dintre AIG si Trezorerie, care este din noiembrie 2008, prevedea plata de prime si remuneratii pentru incurajarea conducerii companiei, inclusiv colaboratorii mai importanti", a declarat Barofsky, audiat de Congres.

Oficialul a precizat ca serviciile sale vor "examina felul in care Trezoreria a decis sa autorizeze si sa aprobe astfel de plati, in momentul in care si-a luat un angajament fata de AIG si ulterior".

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26697_washingtonul_va_ancheta_primele_acordate_la_aig_si_rolul_trezoreriei.html