BankNews.ro - The Business Republic

BEI acorda BRD Sogelease un imprumut de 15 milioane euro pentru finantarea IMM-urilor
Finante-Banci | Data Publicarii: 19-03-2009

Banca Europeana de Investitii (BEI) acorda un credit de 15 milioane euro companiei de leasing BRD Sogelease IFN, pentru finantarea proiectelor firmelor mici si mijlocii (IMM), in scopul de a diminua impactul crizei economice actuale, a anuntat banca.

Imprumutul este destinat sustinerii proiectelor IMM-urilor din Romania si are ca scop reducerea impactului crizei economice actuale, prin imbunatatirea accesului firmelor la fonduri pe termen mediu si lung. Banii vor fi folositi pentru finantarea proiectelor din industrie, servicii - inclusiv turism -, agricultura, sanatate, energie, precum si pentru protectia mediului, se arata in comunicat.

In acest scop, BEI anunta ca simplifica procedurile de acordate a imprumutului si extinde domeniile de aplicare, pentru a acoperi si investitii "intangible".

Prin intermediul liniilor sale de credit, BEI finanteaza proiecte ce sunt de obicei implementate de IMM-uri, cu mai putin de 250 de angajati, dar si de companii mari sau municipalitati.

BEI colaboreaza strans cu institutii financiare precum BRD Sogelease IFN, care au experienta pe piata locala, in special in furnizarea de servicii pentru firme mici si mijlocii, pentru a imbunatati gradul de acces al IMM-urilor la finantari pe termen lung.

Aceasta este a doua finantare acordata de BEI unei societati de leasing din Romania.

Din 1990, BEI a semnat contracte de imprumut in Romania de circa 6,1 miliarde euro, din care aproximativ 400 milioane euro pentru IMM-uri si proiecte ale municipalitatilor.

BRD Sogelease IFN, societatea de leasing a BRD-Groupe Societe Generale, a afisat pentru anul trecut o valoare a bunurilor finantate de 237,3 milioane euro, in crestere cu 5,5% fata de 2007, in urma incheierii a peste 3.400 de contracte.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26698_bei_acorda_brd_sogelease_un_imprumut_de_15_milioane_euro_pentru_finantarea_imm-urilor.html