BankNews.ro - The Business Republic

Doctorii scotieni propun introducerea taxei pe ciocolata
Diverse | Data Publicarii: 19-03-2009

O asociatie a doctorilor scotieni a inaintat guvernului britanic propunerea de a impune o taxa pe ciocolata, justificarea lor fiind contributia pe care o are acest produs in dezvoltarea unor afectiuni grave, precum diabetul si obezitatea, scrie Reuters.

"SUA si Marea Britanie sunt tarile cu cel mai mare procent de obezi. Daca politicienii britanici vor sa faca un bine populatiei, ar trebui sa fie de acord cu propunerea noastra de taxare suplimentara a ciocolatei, la fel ca cea pe alcool sau tutun", spune Davis Walker, unul dintre initiatorii proiectului. 

El a precizat ca in ultimii ani numarul cazurilor de diabet, afectiune strans legata de obezitate, s-a dublat, iar un rol imporant il are consumul ciocolatei, produs bogat in calorii, grasimi si zahar.

Doctorul a atras pana acum doar nemultumirea producatorilor de ciocolata. "Introducerea unei astfel de taxe va avea ca singur efect golirea portofelelor consumatorilor si nu scaderea vanzarilor", este de parere Julian Hunt, director de comunicare al Food and Drink Federation.

George Trifu

http://www.banknews.ro/stire/26701_doctorii_scotieni_propun_introducerea_taxei_pe_ciocolata.html