BankNews.ro - The Business Republic

Mugabe cere ajutor pentru a salva economia pe care a distrus-o
International | Data Publicarii: 19-03-2009

Presedintele din Zimbabwe, Robert Mugabe, a cerut ajutor pentru a salva economia tarii sale. Specialistii sunt de parere ca principalul responsabil pentru bancnotele de 500 milioane care pot fi vazute in Zimbabwe este chiar presedintele Mugabe.

"Veniti in ajutorul nostru", a declarat Mugabe cu ocazia lansarii Planului de Recuperare pe Termen Scurt. Acesta este primul plan lansat de guvernul din Zibabwe care incepe sa faca eforturi pentru a resuscita economia sidtrusa a tarii.

Ministrul Finantelor, Tendai Biti, a spus ca se doreste, prin lansarea planului, ca afacerile sa isi revina si ca fabricile sa fie folosite la peste 60% din capacitate. Majoritatea industriilor fie au redus productia sau si-au inchis portile dupa ce turbulentele economice au inceput anul trecut. Capacitatea de utilizare in companiile care mai lucreaza a scazut drastic, la 4%.

El a dat vina pe sanctiunile impuse tarii lui pentru situatia dezastruoasa din economie, dar criticii lui il acuza ca a secatuit resursele tarii in beneficiu propriu.

cnn.com via Realitatea

http://www.banknews.ro/stire/26707_mugabe_cere_ajutor_pentru_a_salva_economia_pe_care_a_distrus-o.html