BankNews.ro - The Business Republic

Romtelecom lanseaza servicii de Internet mobil de mare viteza, in aprilie
Afaceri | Data Publicarii: 20-03-2009

Romtelecom va lansa in aprilie servicii de Internet mobil de mare viteza, in cateva zeci de orase din Romania, au anuntat vineri reprezentantii operatorului de telefonie.

Produsele vor fi branduite Romtelecom, iar noile servicii le vor completa pe cele deja existente, de telefonie fixa si Internet fix.

Autoritatea de Comunicatii a desemnat, in septembrie 2008 Romtelecom drept castigator al licitatiei pentru noua licenta de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz.

Potrivit institutiei, serviciile minimale care trebuie oferite pe aceasta frecventa sunt servicii de voce, servicii de transmisiuni de date la o viteza minima de transfer download de 128 Kb/s si servicii specifice sistemelor PAMR (servicii de voce push to talk, servicii simultane de voce si date, servicii de dispecerat, prioritizarea si punerea in asteptare automata a convorbirilor, convorbiri intre componentii unui grup definit, alocare dinamica in grupuri). Serviciile optionale ce pot fi oferite sunt servicii de localizare, de pachete de date/IP, capabilitatea de a furniza servicii de retele private virtuale (VPN) si aplicatii video.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26736_romtelecom_lanseaza_servicii_de_internet_mobil_de_mare_viteza,_in_aprilie.html