BankNews.ro - The Business Republic

Guvernul ar putea decide majorarea accizelor la carburanti de la 1 aprilie
Economie | Data Publicarii: 22-03-2009

Executivul ar putea decide miercuri, in sedinta de guvern, majorarea accizelor la combustibili incepand cu 1 aprilie, in functie de situatia incasarilor la buget pe luna martie, au declarat duminica surse guvernamentale.

"Decizia privind cresterea acizelor la combustibili cu data de 1 aprilie ar putea fi discutata in prima sedinta de Guvern, unde se asteapta o prezentare a evolutiei incasarilor pe luna martie din partea ministrului Gheorghe Pogea. Daca incasarile pe primele 25 de zile ale lunii martie vor fi mai mici decat se estima initial este posibil sa decidem cresterea accizelor la benzina si motorina incepand cu luna aprilie", au precizat reprezentantii Executivului.

Pe de alta parte, sursele au adaugat ca pretul gazelor ar putea sa scada.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat recent ca nu exclude o crestere a nivelului accizelor la carburanti in acest an, in cazul in care va fi nevoie de venituri mai mari la buget.

"Daca rezulta ca exista nevoie de venituri suplimetare s-ar putea sa vina din aceasta zona. Categoric", a raspuns ministrul finantelor, intrebat despre o posibila majorare a accizelor la carburanti.

In ianuarie, veniturile bugetului general consolidat au scazut cu 8,68% fata de cele din prima luna a anului trecut, la 13,8 miliarde lei (3,26 miliarde euro), pe fondul diminuarii sumelor colectate la majoritatea bugetelor componente.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26758_guvernul_ar_putea_decide_majorarea_accizelor_la_carburanti_de_la_1_aprilie.html