BankNews.ro - The Business Republic

Marea Britanie ar putea deveni cel mai populat stat din Uniunea Europeana
International | Data Publicarii: 22-03-2009

Marea Britanie va deveni una dintre principalele destinatii pentru imigranti, in contextul incalzirii globale si al cresterii populatiilor lumii, peste 174.000 de persoane urmand a veni anual in Regatul Unit, potrivit statisticilor Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), scrie The Guardian.

Tendinta aceasta ar putea continua pentru urmatorii patruzeci de ani, mai scrie, in editia sa online, publicatia britanica.

Pana la momentul respectiv, doar Statele Unite sau Canada vor primi mai multi imigranti, potrivit datelor ONU. Aceasta crestere a populatiei din Marea Britanie ar putea crea presiuni considerabile asupra transportului, energiei si pietei imobiliare din Statele Unite, in conformitate cu estimarile expertilor.

"Statele Unite si Canada vor primi mai multe persoane decat noi pana in 2050, dar acestea sunt tari imense", a declarat profesor de demografie Tom Dyson de la London School of Economics.

"Marea Britanie, pe de alta parte, este o natiune mica. Vom resimti impactul sosirii acestor imigranti si nu va exista nicio iesire din aceasta situatie", a adaugat profesorul britanic.

"Va deveni din ce in ce mai greu sa controlam pur si simplu nivelul emisiilor de dioxid de carbon, pe masura ce aici vor veni tot mai multi oameni. In plus, piata imobiliara, aprovizionarea cu apa si transportul se vor confrunta cu presiuni si va fi nevoie de investitii din ce in ce mai mari", a adaugat Dyson.

Cu toate acestea, alti experti spun ca astfel de cresteri ar putea aduce beneficii pentru tara, aducand imigranti care ar putea furniza o sursa vitala de forta de munca. Acestia atrag atentia asupra faptului ca, pana in 2050, mai mult de o treime din populatia Marii Britanii va avea cel putin 60 de ani.

Pana in 2050 va fi o nevoie disperata de soferi de autobuz, de asistenti sociali si de alte profesii care sa duca tara mai departe, iar imigrantii ar putea acoperi fisura, mai scrie The Guardian.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26759_marea_britanie_ar_putea_deveni_cel_mai_populat_stat_din_uniunea_europeana.html