BankNews.ro - The Business Republic

Obama avertizeaza asupra tentatiilor de a folosi codul fiscal pentru sanctionarea cetatenilor
International | Data Publicarii: 23-03-2009

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avertizat duminica asupra tentatiilor de a folosi codul fiscal pentru sanctionarea cetatenilor, in timp ce Congresul analizeza un proiect de lege care impozeaza 90% din prime precum cele emise de asiguratorul AIG, relateaza AFP.

"In general, nu cred ca este bine ca aprobam legi care au in vedere numai interesul unui grup mic de oameni. Trebuie ca acestea sa fie aplicabile unei majoritati. Si nu trebuie sa folosim codul fiscal pentru pedepsirea cetatenilor", a declarat Obama pentru postul de televiziune CBS.

"Intelegem ca oamenii sunt surprinsi dupa plata de luna aceasta a unor prime in valoare de 165 milioane dolari directorilor executivi ai AIG, companie salvata de la faliment printr-un imprumut guvernamental de 170 miliarde dolari", a mai spus presedintele.

Camera Reprezentantilor a adoptat joi un proiect de lege prin care impozeaza 90% din primele oferite directorilor, precum cele emise de asiguratorul american AIG.

Aceste taxe sunt aplicabile angajatilor al caror salariu depaseste 250.000 de dolari anual, din companiile care au primit ajutor guvernamental de peste cinci miliarde dolari.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26783_obama_avertizeaza_asupra_tentatiilor_de_a_folosi_codul_fiscal_pentru_sanctionarea_cetatenilor.html