BankNews.ro - The Business Republic

Ministerul Mediului pregateste un ghid privind adaptarea la efectele schimbarilor climatice
Mediu | Data Publicarii: 23-03-2009

Previziunile climatice realizate de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) stau la baza realizarii ghidului "Adaptarea la efectele schimbarilor climatice in perioada 2009-2030", ce va fi publicat in aprilie, a declarat, luni, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

"La sfarsitul lunii aprilie vom publica pe site-urile Ministerului Mediului si Administratiei Nationale de Meteorologie primul document care identifica, pentru specificul nostru, domeniile sensibile la schimbarile climatice si autoritatile competente sa intervina", a spus Nemirschi.

De asemenea, in prezent este operational, dar inca nu a fost publicat, un program-pilot de prognoza a calitatii aerului din Bucuresti, cu impact asupra sanatatii populatiei si ecosistemului.

"Acesta va servi ca suport de informare pentru identificarea problemelor serioase determinate de nevoile urbanistice ale Capitalei", a mai spus ministrul Mediului.

Programul va putea fi accesat in cateva luni, cand la nivelul Bucurestiului vor fi identificate toate sursele de poluare, a precizat si directorul ANM, Ion Sandu. El a adaugat ca programul va fi completat cu date referitoare la intreaga tara si la Europa, cu accent pe zona Balcanilor, insa doar in caz de accidente chimice sau nucleare.

"Datorita tehnologiilor actuale, ANM poate prevedea la ce ora poate patrunde in Romania un nor poluant, in caz de accident chimic sau nuclear", a precizat Sandu.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26792_ministerul_mediului_pregateste_un_ghid_privind_adaptarea_la_efectele_schimbarilor_climatice.html