BankNews.ro - The Business Republic

Basescu: FMI a fost mai relaxat in a cere Guvernului sa faca pasi seriosi
Economie | Data Publicarii: 25-03-2009

Presedintele Traian Basescu le-a spus membrilor delegatiei FMI ca au fost "mult mai relaxati" in a cere Guvernului sa faca "pasi seriosi", in comparatie cu ceea ce el insusi a anticipat in discursul din fata Parlamentului si a aratat ca are o "presimtire buna legata de ajutorul dat tarii noastre".

Presedintele Traian Basescu a multumit delegatiei FMI pentru efortul depus in aceasta perioada pentru a pune un "diagnostic corect" pentru Romania. Analiza FMI asupra situatiei economice a tarii noastre, a aratat Basescu, este un atu pentru Romania in fata statelor care judeca tara noastra in context regional, la pachet cu vecinii. "Se include Romania in regiune fara a se face o analiza serioasa a tarii. Multumesc mult pentru abordarea profesionista in ceea ce priveste situatia din Romania", a spus Basescu.

"Pe de alta parte, trebuie sa recunosc ca, in comparatie cu cerintele pe care le-am exprimat in discursul meu din Parlament, ati fost mult mai relaxati in a cere Guvernului sa faca pasi seriosi. Trebuie sa recunosc ca, pe de o parte, e foarte bine, dar pe de alta parte, astept mai mult sprijin din partea dumneavoastra pentru a-i impinge pe politicieni sa continue procesul de reforma. Am fost mai rapid decat dumneavoastra in exigente", a precizat seful statului.

"Este o placere sa va intalnesc din nou, vreau sa va multumesc, in numele delegatiei, dumneavoastra si colegilor dumneavoastra de la BNR si din Guvern pentru ajutor, ati lucrat foarte mult in ultimele doua saptamani, si profesionalismul lor a fost apreciat de noi. Ar trebui sa mentionez ca am lucrat indeaproape cu CE si BEI pentru a face aceasta analiza a economiei dumneavoastra si a ajutorului pe care vi-l putem acorda. Nu se intampla prea des sa fim acuzati ca suntem prea relaxati, deci aleg sa iau afirmatia dumneavoastra ca pe un compliment", a spus, la randul lui, Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania.

"Nu, este realitatea, daca comparati declaratia mea cu programul dumneavoastra pentru reforma, veti vedea ca sunteti, probabil, mai realisti decat am fost eu", a intervenit seful statului. "Cred ca este foare util pentru dumneavoastra sa fiti ambitios, ca presedinte al tarii dumneavoastra, va felicit pentru agenda ambitioasa", a raspuns, la randul sau, seful misiunii FMI in Romania.

Basescu a spus ca are o "presimtire buna ca aceasta centura de siguranta" va ajuta Romania sa treaca peste aceasta criza, "ceea ce este excelent".

Presedintele s-a intalnit, marti, la Palatul Cotroceni, cu o delegatie a FMI formata din noua membri, in fruntea careia se afla Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, si Juan Jose Fernandez Ansola, reprezentant regional al FMI pentru Romania si Bulgaria. Din partea Romaniei participa la discutii Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI si Adriana Marinescu, director relatii internationale al BNR.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26855_basescu_fmi_a_fost_mai_relaxat_in_a_cere_guvernului_sa_faca_pasi_seriosi.html