BankNews.ro - The Business Republic

Fitch: Riscurile de implementare a programului FMI vor fi semnificative pentru Romania
Economie | Data Publicarii: 26-03-2009

Riscurile de implementare si finalizare a programului FMI de catre Romania vor fi semnificative, spun analistii de la Fitch, care avertizeaza si ca alegerile prezidentiale din acest an ar putea creste presiunea de aplicare a unor politici populiste.

"Chiar daca negocierile cu FMI au fost finalizate, riscurile de implementare si aplicare a programului vor fi semnificative. Politicienii romani ar putea avea dificultati in implementarea de politici dure, sustenabile, in conditiile in care economia se comprima pentru primaa data in ultimii 10 ani, iar alegerile prezidentiale ar putea creste presiunea pentru politici populiste", considera economistii de la Fitch.

Agentia de rating a retrogradat Romania cu 2 trepte, pe 10 noiembrie 2008 si a mentinut perspectiva negativa a calificativelor pentru datoria pe termen lung.

Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, a anuntat miercuri ca Romania a finalizat negocierile cu FMI, Comisia Europeana si alte institutii financiare internationale, pentru un pachet de finantare de aproximativ 20 miliarde euro.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26911_fitch_riscurile_de_implementare_a_programului_fmi_vor_fi_semnificative_pentru_romania.html