BankNews.ro - The Business Republic

Mai mult de o zecime dintre bucuresteni vor sa incheie o asigurare voluntara de sanatate
Diverse | Data Publicarii: 26-03-2009

Mai mult de o zecime (13%) dintre bucuresteni si 8% dintre locuitorii din alte orase din tara vor sa-si incheie o asigurare privata de sanatate, pentru care ar fi dispusi sa plateasca o contributie lunara de 70,87 lei, respectiv 84,89 lei, arata un studiu realizat de Mednet si Media Xprimm.

Potrivit aceluiasi studiu, aproape jumatate (46,9%) dintre cei chestionati in Capitala si 46,2% dintre cei intervievati in teritoriu considera ca o asigurare voluntara de sanatate le garanteaza accesul la servicii medicale intr-o clinica medicala privata, atunci cand asiguratul are nevoie.

Consultatiile si investigatiile in caz de imbolnavire sunt primele in topul serviciilor ce se doresc acoperite de o asigurare de sanatate, mai arata sondajul publicat miercuri.

Femeile cu varste cuprinse intre 36 si 45 de ani din Capitala si intre 26 si 35 de ani din provincie - fara abonament la o clinica medicala privata si care sunt angajate ale unei companii private - vad in asigurarea de sanatate cel mai important beneficiu pe care l-ar putea primi la locul de munca.

Acelasi studiu arata ca, 49,4% dintre bucuresteni si 40,1% dintre locuitorii din provincie au apelat la serviciile unei clinici sau ale unui cabinet medical privat pana in prezent.

Doar 12,1% dintre respondentii din municipiul Bucuresti sunt abonati la o clinica privata de sanatate, majoritatea beneficiind de serviciile acestea in baza costurilor suportate de compania la care sunt angajati (74,2%). Numai 19,6% isi suporta singuri costul abonamentului.

Bucurestenii care inca nu detin un astfel de abonament ar fi dispusi sa plateasca lunar 106,75 lei pentru un abonament la o clinica privata, in timp ce locuitorii din provincie nu ar fi dispusi sa plateasca mai mult de 91,28 lei pe luna.

Studiul a fost realizat anul trecut si au participat 800 de respondenti din Bucuresti si 803 de persoane din orase cu mai mult de 100.000 de locuitori.

Mednet Marketing Research Center este membru al Esomar (The World Association for Research Professionals) si Sorma (Societatea Romana de Marketing si Cercetarea Opiniei Publice).

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26918_mai_mult_de_o_zecime_dintre_bucuresteni_vor_sa_incheie_o_asigurare_voluntara_de_sanatate.html