BankNews.ro - The Business Republic

Aegon Asigurari de Viata isi lanseaza operatiunile pe piata din Romania in aceasta luna
Afaceri | Data Publicarii: 26-03-2009

Aegon Asigurari de Viata, parte a grupului olandez Aegon, isi lanseaza operatiunile pe piata romaneasca de asigurari de viata pe 31 martie, dupa ce in decembrie 2008 a primit autorizatia de functionare de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Grupul olandez de asigurari Aegon isi anuntase inca din 2007 intentia de a intra pe piata asigurarilor de viata din Romania.

Actionarii Aegon Asigurari de Viata SA au decis intr-o sedinta din 21 noiembrie 2008 majorarea capitalului social al companiei cu 9 milioane lei, pana la 21,1 milioane lei (5,3 milioane euro).

Pana la sfarsitul lui aprilie, alte patru societati de asigurari de viata vor mai primi autorizatie de functionare - BRD Asigurari de Viata, Credit Europe Life, Ergo Asigurari de Viata si Uniqa Asigurari de Viata - care au facut anterior cereri de a intra pe piata romaneasca a asigurarilor, potrivit CSA.

Grupul olandez de asigurari Aegon mai este prezent pe p iata romaneasca prin BT Aegon Fond de Pensii, companie care activeaza pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II).

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26959_aegon_asigurari_de_viata_isi_lanseaza_operatiunile_pe_piata_din_romania_in_aceasta_luna.html