BankNews.ro - The Business Republic

Trezoreria americana a propus inasprirea reglementarilor din sistemul financiar
Finante-Banci | Data Publicarii: 26-03-2009

Trezoreria americana a prezentat joi un proiect de reformare a reglementarilor din sistemului financiar, ce prevede inasprirea normelor existente si supunerea mai multor firme si piete la controlul autoritatilor, relateaza AFP.

Aceasta reforma trebuie sa fie completa, pentru a evita repetarea esecurilor din trecut, ce au dus la actuala criza, a declarat secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner, la prezentarea proiectului in fata comisiei serviciilor financiare si a camerei reprezentantilor.

Planul prezentat de Geithner prevede crearea unei "institutii unice" pentru supravegherea celor mai mari societati financiare, in cazul carora un faliment ar putea avea consecinte in lant in intreaga lume.

Trezoreria propune si ca fondurile de investitii cu grad de risc ridicat sa se declare la bursa si sa isi dezvaluie, confidential, conturile.

Geithner a propus Congresului ca guvernul sa reglementeze piata produselor derivate de creditare. Oficialul a mai anuntat ca presedintele american Barack Obama va prezenta in cadrul summitului G20 din 2 aprilie de la Londra o initiativa impotriva fraudelor si paradisurilor fiscale.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26963_trezoreria_americana_a_propus_inasprirea_reglementarilor_din_sistemul_financiar.html