BankNews.ro - The Business Republic

Isarescu: Acordul cu FMI include o estimare intre 0 si 1% pentru cresterea economica in 2010
Economie | Data Publicarii: 26-03-2009

Acordul cu FMI include, pentru 2010, o estimare de crestere economica intre 0 si 1%, in conditiile in care, tinand cont de intrarile din pachetul de finantare externa, economia Romaniei ar putea ramane pe teritoriu pozitiv in acest an, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Prognoza noastra pentru cresterea economica in acest an nu este de minus 4% in acest an, cum vede FMI. Nu cred ca vom ajunge acolo", a explicat Isarescu, adaugand ca economia poate ramane pe teritoriu pozitiv in acest an, cu sustinerea finantarii externe.

Guvernatorul a precizat ca datele cuprinse in acordul cu FMI sunt "conservatoare".

Referitor la prognoza pentru deficitul bugetar in acest an, de 4,6% din PIB, Isarescu a spus ca reprezinta o proiectie "mult mai stransa, tinand cont de estimarea de contratie a economiei" decat proiectiile din anii anteriori.

"Structural, 4,6% din PIB, la o contractie a economiei de 4%, reprezinta o proiectie mult stransa decat un deficit bugetar estimat la 2% din PIB, pentru o crestere economica de 2%", a explicat guvernatorul BNR.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26964_isarescu_acordul_cu_fmi_include_o_estimare_intre_0_si_1p_pentru_cresterea_economica_in_2010.html