BankNews.ro - The Business Republic

Volksbanken va primi de la statul austriac o injectie de capital de 1 miliard euro
Finante-Banci | Data Publicarii: 26-03-2009

Grupul bancar cooperativ austriac Oesterreichische Volksbanken, care activeaza pe piata romaneasca prin Volksbank Romania, va primi de la stat o injectie de capital in valoare de 1 miliard euro, a anuntat joi banca, relateaza Reuters.

Volksbanken, cel de-al patrulea creditor al Austriei, a anuntat ca bancile regionale cooperative, ce detin pachetul majoritar de actiuni in cadrul grupului, vor cumpara, de asemenea, unele dintre sucursalele de retail ale Volksbanken, pentru a majora capitalul.

"Consiliul de supraveghere a decis sa accepte injectia de capital de la stat. Proprietarii vor mai furniza fonduri prin cumpararea unor sucursale ale Volksbanken", a declarat un purtator de cuvant al grupului, Walter Groeblinger.

Grupul anuntase anterior sa intentioneaza sa utilizeze mai putin de 1 miliard euro, cat este limita de ajutor din partea statului.

Volksbanken a trecut pe pierdere anul trecut, cand divizia Kommunalkredit a fost nationalizata, dupa o criza de lichiditate si din cauza pierderilor legate de Lehman Brothers si de expunerea la Islanda.

Bancile cooperative regionale din Austria detin 58% din Volksbanken. Grupul cooperativ german DZ Bank detine 25%, o divizie a reasiguratorului Munich Re - 10%, iar Raiffeisen are restul de actiuni.

Oesterreichische Volksbanken controleaza, prin intermediul Volksbank International AG, a treia banca de pe piata romaneasca dupa active, Volksbank Romania.

Alte doua mari grupuri bancare austriece cu afaceri in Romania, Erste si Raiffeisen, au obtinut deja sprijin de la statul austriac, prin infuzii de capital si garantii la emisiuni de obligatiuni, in cadrul pachetului de sprijin a sectorului bancar de 100 miliarde euro.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26967_volksbanken_va_primi_de_la_statul_austriac_o_injectie_de_capital_de_1_miliard_euro.html