BankNews.ro - The Business Republic

Increderea americanilor in institutiile de credit locale, neafectata de criza
International | Data Publicarii: 26-03-2009

Firma globala de cercetari de piata Synovate a publicat un studiu din care reiese ca, in ciuda adancirii recesiunii, americanii inca au incredere in institutiile lor de credit, mai ales daca sunt clienti primari ai cooperativelor de credit sau bancilor locale.

Pentru a crea o imagine reprezentativa asupra modului in care atitudinea cetatenilor s-a schimbat in raport cu bancile, Synovate a intervievat un esantion reprezentativ format din 1.000 persoane, care au fost chestionate despre situatia financiara proprie, frica lor cea mai mare corelata cu banii, ce activitate financiara intentioneaza sa inceapa sau sa stopeze in urmatoarele sase luni si de unde isi procura informatiile fiananciare.

Mai mult de jumatate (57%) considera ca economia va merge din ce in ce mai rau in urmatoarea perioada, in timp ce o treime crede ca piata a atins deja pragul de jos, dar ca refacerea va dura mai mult de un an.

Fara a fi o surpriza prea mare, studiul a evidentiat prabusirea increderii in institutiile financiare, mai ales in cele specializate pe investitii si credite imobiliare. Aproape 75% spun ca increderea lor in astfel de companii este foarte mica sau total absenta.

Surpriza vine din partea institutiilor financiare mici, unde respondentii dovedesc un execes de incredere (81%), mai ales daca au de mai multi ani o singura banca la care apeleaza. Un procent mare de incredere l-au atras si uniunile de credit (71%) si bancile comunitare (68%).

"Institutiile financiare care vor mentine loialitatea si increderea clientilor in toata aceasta perioada tulbure, vor fi singurele care vor supravietui", spune Elliot Savitzky, vicepresedinte al diviziei de servicii financiare din cadrul Synovate.

George Trifu

http://www.banknews.ro/stire/26973_increderea_americanilor_in_institutiile_de_credit_locale,_neafectata_de_criza.html