BankNews.ro - The Business Republic

Isarescu da o stire de prima pagina: in 2009 vom avea crestere economica
Economie | Data Publicarii: 27-03-2009

Mugur IsarescuIn ciuda prognozelor sumbre ale Comisiei Europene si ale Fondului Monetar International (FMI), care spun ca anul acesta Romania va intra in recesiune, vestile de la Banca Nationala a Romaniei (BNR) denota optimism, mai ales dupa incheierea acordului de finantare externa in valoare de 19,95 miliarde de euro. "Eu cred, cu riscul de a aparea pe prima pagina maine, ca Romania va ramane cu acest program, in acest an, pe zona pozitiva de crestere economica", a declarat ieri Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

Declaratia oficialului bancii centrale contrazice astfel cifrele vehiculate saptamana aceasta, in timpul negocierilor cu Fondul, care indicau o contractie a economiei, intre -3 si -4% din PIB. Isarescu a explicat ca estimarea de scadere a PIB cu -4% reprezinta presupunerea pe baza careia s-a construit un program, fiind cel mai pesimist scenariu. Cu alte cuvinte, este mai simplu sa faci o corectie in plus decat in minus.

Anterior, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a mentionat posibilitatea ca Romania sa se confrunte cu o reducere a economiei mai mare de 1% din PIB, fata de 2,5%, prognoza luata in calcul la constructia bugetului pe acest an. Acum, ministrul Pogea vorbeste despre revizuirea in scadere a nivelului Produsului Intern Brut estimat pentru acest an, de la 579 miliarde lei la 531 miliarde lei.

Integral in Gandul

http://www.banknews.ro/stire/26982_isarescu_da_o_stire_de_prima_pagina_in_2009_vom_avea_crestere_economica.html