BankNews.ro - The Business Republic

Emil Boc: Legea unica a salarizarii va fi adoptata pana in decembrie 2009
Finante-Banci | Data Publicarii: 30-03-2009

"Speram sa putem adopta pana in decembrie 2009 legea unica a salarizarii", a afirmat Emil Boc in cadrul emisiunii Romania Politica de la Realitatea TV.

"Speram sa adaptam anul acesta legea salarizarii unice, iar in cazul legii cumulului pensiei cu salariu, ea nu va mai fi permisa daca depaseste peste 1.500 lei. Actorii, profesorii, medicii pot cumula pensia cu salariul daca nu depasesc acest prag", a adaugat Boc.

Emil Boc: De la 1 aprilie, niciun pensionar nu va avea o pensie mai mica de 300 de lei

"De la 1 aprilie, niciun pensionar nu va avea o pensie mai mica de 300 de lei, iar de la 1 octombrie, niciun pensionar nu va avea o pensie mai mica de 350 de lei. Mai mult, vom incerca o crestere a salariilor si a pensiilor, pentru ca acest guvern nu are nimic cu actorii sau cu alte categorii sociale. Guvernul are probleme cu sistemul", a spus actualul prim-ministru.

Printre altele, premierul a declarat ca vor fi reduceri de cheltuieli si concedieri la nivelul ministerelor si al agentiilor sau al institutiilor aflate direct in subordinea Guvernului, astfel incat o serie dintre acestea vor fi comasate sau desfiintate.

Emil Boc: Vom elimina sporurile speciale ale demnitarilor

"Am depus deja o initiativa pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Nu este o teza noua, este o opinie pe care am dezbatut-o cu colegii din PD-L. O sa fie eliminate si sporurile speciale ale demnitarilor, care sunt de 3 sau 4 ori mai mari ca salariul in unele cazuri", a explicat premierul Emil Boc strategia Guvernului de reducere a cheltuielilor.

Prioritatea Guvernului este pastrarea locurilor de munca

"Principala prioritate a guvernului este pastrarea locurilor de munca. Acesta este principiul de baza de la care pornim. Guvernul vrea sa pastreze toate locurile de munca, chiar daca asta inseamna reducerea sporurilor. Ca exemplu, Cancelaria primului-ministru a fost desfiintata, iar atributiile Cancelariei au fost preluate, dar fara sa creasca un post. Mai mult, ne-am incadrat in buget fara sa crestem un post si fara sa marim salariile. Prin aceasta masura am vrut sa aratam ca se poate, pentru ca e simplu sa spui ca ai nevoie de 200 de persoane care sa stea sa taie frunze la caini. Prin aceste masuri vom repara abuzurile salariale. Statul trebuie sa taie osanza si sa lase restul functional, pentru ca cei din varful piramidei vor fi primii care vor strange cureaua", a aratat premierul.

Emil Boc a precizat ca trebuie ajustate cheltuielile din PIB

Emil Boc a spus ca Guvernul intentioneaza sa comaseze masurile anuntate ca alternative de presedintele Traian Basescu si ministrul Muncii, Marian Sarbu.

"Vom comasa si vom reduce din agentiile guvernamentale pentru a atinge ajustarea de 1,1% din PIB. In ceea ce priveste propunerile FMI, eu sunt de acord si cu reducerea cu 5% a numarului functionarilor publici, dar si cu inghetarea salariilor", a spus Emil Boc.

Realitatea.net

http://www.banknews.ro/stire/27036_emil_boc_legea_unica_a_salarizarii_va_fi_adoptata_pana_in_decembrie_2009.html