BankNews.ro - The Business Republic

Criza aduce vacante de lux la preturi reduse
Turism | Data Publicarii: 30-03-2009

Vacante de lux, la pret redus. Aceasta este oferta multor agentile de turism care, din cauza crizei economice, au facut ca destinatii precum Tailanda, Dubai sau Sardinia sa nu mai reprezinte un lux, pentru turistii romani. Evenimentul Zilei a prezentat sambata cateva dintre locatiile exotice pentru care nu se mai plateste o adevarata avere pentru a putea fi vizitate.

Sardinia, Coasta de Azur, Dubai sau Tailanda sunt doar cateva dintre destinatiile care pot fi vizitate acum si de romanii cu venituri medii. Pentru aceste locatii, pachetele turistice au scazut cu aproximativ 20%-30%.

Thailanda reprezenta pana mai ieri o destinatie greu accesibila oamenilor de rand, din cauza transportului mult prea scump. Acum, insa, criza economica i-a facut pe operatorii aerieni, cat si autoritatile thailandeze sa reduca chiar si cu 40% preturile biletelor de avion catre Tailanda. In plus, pentru o mai buna promovare a acestei tari in Romania, s-a luat decizia suspendarii pentru o perioada limitata a vizei obligatorii pentru cetatenii romani.

Un exemplu care ilustreaza foarte bine incercarea de adaptare la criza este, insa, Dubai. Destinatia, considerata un simbol al luxului, extravagantei si grandorii tinde sa devina anul acesta o locatie accesibila si romanilor cu venituri cu venituri medii. Daca anul trecut, de exemplu, in luna iunie, pretul unui bilet Bucuresti - Dubai era de aproximativ 500 - 600 de euro, acum exista oferte speciale intre 180 si 345 euro.

Un pachet de sapte nopti la un hotel de patru stele, in Dubai, cu mic-dejun si bilet de avion incluse poate fi achizitionat, anul acesta la pretul de 700 de euro/persoana, cu 300 de euro mai putin decat anul trecut.

Antena 3

http://www.banknews.ro/stire/27037_criza_aduce_vacante_de_lux_la_preturi_reduse.html