BankNews.ro - The Business Republic

Ultima zi de impozite. Taxele locale pot fi platite fara penalitati pana pe 31 martie
Finante-Banci | Data Publicarii: 30-03-2009

Maine este ultima zi in care romanii isi pot achita taxele si impozitele locale fara penalitati. Cei care detin in proprietate locuinte si terenuri, precum si vehicule sau locuri de parcare pot achita sumele datorate integral sau in doua transe. Odata depasit termenul de 31 martie, primariile percep majorari de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate.

Pentru a stimula incasarile la bugetele locale, unele primarii au anuntat ca acorda reduceri de cateva procente contribuabililor care achita integral impozitul pana la data de 31 martie 2009. Astfel, in unele sectoare din Bucuresti, reducerea este de 7%, iar la Cluj, de 10% pentru persoane fizice si de 5% pentru cele juridice. Plata taxelor locale se poate face direct la casieriile directiilor de specialitate ale primariilor, la banci, posta sau electronic.

Gardianul

http://www.banknews.ro/stire/27038_ultima_zi_de_impozite_taxele_locale_pot_fi_platite_fara_penalitati_pana_pe_31_martie.html