BankNews.ro - The Business Republic

Solutia de criza: Reconversia profesionala
HR/Cariere | Data Publicarii: 30-03-2009

Daca domeniul de activitate in care lucrati a fost afectat de criza, luati in calcul varianta reorientarii in cariera. In domeniile bancar, auto, imobiliar sau constructii se fac disponibilizari masive sau reduceri drastice de salarii in aceasta perioada. O solutie recomandata de specialistii in resurse umane pentru cei care au un loc de munca atins de criza este orientarea catre un alt job. Iar pentru a va gasi un loc de munca in alt domeniu, pot fi utile si cursurile de formare, care pot suplini lipsa experientei.

Cursurile va ajuta sa faceti fata schimbarii

Daca jobul v-a fost afectat de criza, inainte de a face schimbari este bine sa consultati un specialist in cariera, care va poate ajuta sa va redefiniti parcursul profesional.

"De asemenea, se pot urma cursuri speciale pentru reconversia profesionala, puse la dispozitie de institutii ale statului sau de diverse firme particulare. Toate acestea sporesc sansele de a gasi un job intr-un domeniu necunoscut. Un curs de respecializare se impune pentru a te angaja intr-un domeniu nou si pentru a face fata schimbarii", este de parere Roxana Ciobanu, specialist in resurse umane al companiei Von Consulting, din Capitala.

Integral in Evenimentul Zilei

http://www.banknews.ro/stire/27041_solutia_de_criza_reconversia_profesionala.html