BankNews.ro - The Business Republic

BEI este in discutii cu 8-9 banci din Romania pentru finantari destinate IMM-urilor
Finante-Banci | Data Publicarii: 31-03-2009

Banca Europeana pentru Investitii (BEI) este in discutii cu opt-noua banci din Romania pentru a le acorda finantare destinata firmelor mici si mijlocii (IMM) si ar putea semna pana in mai contracte cu sase dintre acestea, a declarat vicepresedintele BEI, Matthias Kollatz-Ahnen.

"Pentru finantarea firmelor mici si mijlocii din Romania prin intermediul bancilor de pe piata locala, exista deja o linie de finantare de la BEI de 500 milioane euro, pe care vrem sa o majoram anul acesta", a spus Kollatz-Ahnen.

Imprumuturile catre IMM-uri vor fi asigurate in proportie de 50% din sume de la BEI si de 50% din co-finantare de la banca intermediara din Romania.

Referitor la costul imprumuturilor, reprezentantul BEI a precizat ca acesta depinde de fiecare banca din Romania, dar ca finantarea presupune - atat pentru banca intermediara, cat si pentru IMM-uri - un cost mult mai redus decat cel de pe piata.

"Nu pot sa va spun in ce interval se plaseaza costul finantarii de la BEI pentru bancile din Romania, dar pot sa va dau un exemplu in care banca s-a finantat la Euribor plus 0,4 puncte procentuale", a mai spus Kollatz-Ahnen, fara a preciza numele bancii in cauza.

Reprezentantii BEI si ai Ministerului Finantelor au avut luni o intalnire preliminara cu bancile din Romania pentru a le explica acestora felul in care pot accesa produsele si finantarile BEI.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/27070_bei_este_in_discutii_cu_8-9_banci_din_romania_pentru_finantari_destinate_imm-urilor.html