BankNews.ro - The Business Republic

Fiscul precizeaza ca va lua masuri de evitare a aglomeratiei la depunerea declaratiilor de venit
Finante-Banci | Data Publicarii: 31-03-2009

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat ca va lua toate masurile pentru evitarea aglomeratiei in administratiile finantelor publice, in conditiile in care romanii trebuie sa depuna, de luni pana cel tarziu 15 mai, declaratiile de venit pe 2008.

Duminica, ANAF anunta ca, incepand cu 2009, va renunta la sistemul de trimitere a declaratiilor de venit prin posta, contribuabilii urmand sa depuna declaratia de venit in mod direct la administratia financiara de care apartin, pentru a economisi 5,335 milioane lei la bugetul institutiei.

"Analiza dispusa de presedintele ANAF, Sorin Blejnar, la inceputul anului 2009, care a stat la baza deciziei de renuntare la sistemul de trimitere sau primire prin posta a declaratiilor de venit, demonstreaza ca dintre cei aproximativ 900.000 contribuabili - persoane fizice care trebuiau sa depuna pana la 15 mai 2008 declaratiile de venit aferente anului 2007 -, circa 70%, desi au primit la domiciliu formularele personalizate, s-au prezentat la sediile administratiilor financiare din doua motive", se arata in comunicatul ANAF.

Fiscul precizeaza ca declaratiile de venit pot fi trimise in continuare prin posta cu scrisori recomandate, insa pe cheltuiala contribuabililor.

Formularul 200 poate fi descarcat de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Declaratie privind veniturile realizate, prin accesarea paginii de internet www.anaf.ro / Asistenta contribuabili /Toate formularele, cu explicatii.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/27073_fiscul_precizeaza_ca_va_lua_masuri_de_evitare_a_aglomeratiei_la_depunerea_declaratiilor_de_venit.html