BankNews.ro - The Business Republic

Majoritatea patronilor de IMM-uri au estimari negative privind profitul pentru 2009
Afaceri | Data Publicarii: 31-03-2009

Majoritatea patronilor de IMM-uri, respectiv 83%, au estimari negative privind profitul care il vor obtine in acest an, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR), Petre Milut, citand un studiu al organizatiei patronale.

Potrivit studiului, 76% dintre IMM-urile intervievate intentioneaza sa se adapteze la conditiile economice actuale prin restrangerea activitatii, in timp ce 16% dintre ei cauta investitori pentru recapitalizarea afacerii.

Conform sondajului UNPR, 74% dintre antreprenorii mici si mijlocii sustin ca actuala criza este generata de conditiile externe, in timp ce 26% dintre respondenti invinovatesc Guvernul pentru lipsa unei coerente in aplicarea masurilor de salvare a economiei.

 Peste 60% dintre IMM-uri sustin ca relaxarea creditarii, corelata cu alte masuri economice, ar putea duce la o mai buna functionare a afacerii, iar 34% dintre acestia spun ca masurile trebuie sa fie de natura relaxarii fiscale.

De asemenea, 55% dintre firmele mici si mijlocii cred ca acordul cu FMI este o solutie, in timp ce 34% sustin contrariul.

Presedintele UNPR, Petre Milut, a subliniat ca, in opinia lui, actuala criza financiara va reprezenta un boom "de minimum cinci ani".

Reprezentantii Uniunii Nationale a Patronatului Roman declarau la sfarsitul anului trecut ca numarul de falimente in randul firmelor romanesti va creste cu cel putin 30% anul acesta, ca urmare a instabilitatii economice accentuate de o clasa politica iresponsabila.

Uniunea Nationala a Patronatului Roman a organizat, luni, o conferinta de presa cu tema "Evolutia economica a IMM-urilor in perioada iulie 2008 - martie 2009".

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/27081_majoritatea_patronilor_de_imm-uri_au_estimari_negative_privind_profitul_pentru_2009.html