BankNews.ro - The Business Republic

Intel va face angajari in Romania, in pofida crizei financiare
HR/Cariere | Data Publicarii: 31-03-2009

Intel, cel mai mare producator mondial de microprocesoare, intentioneaza sa faca angajari in Romania in 2009 si in anii urmatori, in pofida crizei financiare, a declarat, marti directorul de vanzari al Intel GmbH, Catalin Morosanu.

"In prezent, la reprezentanta din Romania avem 14 angajati. Dorim sa crestem numarul personalului, in functie de cum evolueaza afacerile. Oricum, noi nu vom face disponibilizari. Este o mare greseala a opri acum afacerile. Ar insemna ca, atunci cand economia va reporni, nu vei mai pleca din poll position (n.r. pozitia de start)", a afirmat directorul de vanzari al Intel GmbH.

"Potrivit estimarilor, pe primul trimestru din 2009, vanzarile din industria IT au scazut cu 15-25%, comparativ cu aceeasi perioada din anul trecut. In ciuda acestui moment de criza, sunt totusi foarte importante investitiile. Apoi, in opt luni, o companie si-ar putea amortiza investitia", a explicat reprezentantul Intel.

Intel Corporation a anuntat ca va investi sapte miliarde de dolari in unitati de productie in SUA, in urmatorii doi ani.

Intel Corporation a lansat, marti, la nivel mondial, 17 procesoare diferite, din gama enterprise, reprezentand seria Intel Xeon 5500. Noile cipuri din segmentul enterprise se adapteaza automat la nivelurile specificate de consum energetic, tranzactii rapide in centre de date si cautari in baze de date.

Intel Corp, cel mai mare producator de semiconductori din lume, a anuntat, in ianuarie 2009, ca profitul din al patrulea trimestru a scazut cu 90%, in contextul in care recesiunea a dus la scaderea cererii pe piata de profil. Profitul net al companiei a scazut in al patrulea trimestru la 234 milioane dolari, sau 4 centi/actiune, de la 2,27 miliarde dolari, sau 38 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/27110_intel_va_face_angajari_in_romania,_in_pofida_crizei_financiare.html