BankNews.ro - The Business Republic

Electrician danez cu datorie bancara de 11 miliarde dolari
Diverse | Data Publicarii: 09-04-2009

Dennis Pallesgaard, un electrician din Danemarca, a fost pentru cateva ore cel mai mare datornic din tara, dupa ce din contul sau a fost efectuata o retragere de 63 miliarde de coroane, echivalentul a peste 11 miliarde de dolari.

Pallesgaard a efectuat un control de rutina al contului sau de card, asteptandu-se sa vada o retragere de 3.200 coroane in urma unei tranzactii imobiliare incheiate de curand. In locul numarului de 4 cifre i-a aparut unul de 11, pe care cu greu a reusit sa-l denumeasca.

"Am auzit adesea vorbindu-se de taxele uriase oprite de banci. Cateva momente m-am gandit si la acest lucru si, dupa ce mi-am revenit, am dat telefon bancii sa vad despre ce e vorba", declara electricianul ajuns fara voia sa cu datorii mai mari decat o tara intreaga.

Institutia de credit unde avea deschis contul introdusese din greseala numarul de cont in spatiul dedicat sumei retrase. Pallesgaard ar fi trebuit sa plateasca o dobanda zilnica de 4 milioane dolari la cele 11 miliarde retrase.

"Daca banii mi-ar fi fost bagati si nu retrasi, nu as fi avut absolut nimic de obiectat. Acum probabil eram in Dubai sau pe o insula exotica bucurandu-ma din plin de viata", spune danezul.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/27418_electrician_danez_cu_datorie_bancara_de_11_miliarde_dolari.html