BankNews.ro - The Business Republic

S-a schimbat topul celor mai ieftine cartiere bucurestene
Imobiliare | Data Publicarii: 16-06-2009

Daca anul trecut, Drumul Taberei era unul dintre cele mai scumpe cartiere medii, dupa un an de criza, preturile au ajuns la jumatate.

La polul opus sunt cartiere precum Titan sau Colentina, unde locuintele n-au fost atat de scumpe in perioada de aur a imobiliarelor, dar nici nu s-au devalorizat asa de mult.

Anul trecut, cele mai ieftine apartamente din Capitala erau in Berceni. La polul opus, erau locuintele din Drumul Taberei. Acum insa, au ajuns toate cam la aceleasi preturi.

In aceste conditii, un apartament construit inainte de cutremurul din 1977 se vinde cu pana la 40 de procente mai putin decat in perioada de varf a imobiliarelor. Ceva mau castigati sunt cei care stau in blocuri ceva mai noi.

"Apartamentele din cartierul Titan s-au devalorizat cel mai putin. Asta pentru ca blocurile sunt construite ceva mai recent. Gasiti locuinte de doua camere la aproximativ 75 de mii de euro, iar pt cele de trei camere trebuie sa mai adaugati cam 10 mii de euro. Chiar si asa, preturile au scazut cu aproape 20 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.", a declarat Carmen Constantin.

De regula, bucurestenii care-si vand apartamentele o fac pentru a se muta in locuinte mai mari.

Realitatea TV

http://www.banknews.ro/stire/29393_s-a_schimbat_topul_celor_mai_ieftine_cartiere_bucurestene.html