BankNews.ro - The Business Republic

BAC-ul va avea trei probe din anul scolar 2009-2010
Educatie | Data Publicarii: 01-07-2009

Examenul de bacalaureat va avea trei probe scrise si va fi modificat din anul scolar 2009-2010. Potrivit ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu bacalaureatul va cuprinde si o evaluare in timpul clasei a XII-a si una la sfarsitul ciclului liceal.

Ministrul de resort a facut aceste afirmatii la Aeroportul Henri Coanda unde i-a intampinat pe elevii olimpici la concursul balcanic de matematica.

"Ne gandim ca examenul sa aiba doua parti, una sa reprezinte evaluarea competentelor lingvistice si de comunicare, care sa inlocuiasca probele orale sustinute in prezent, in timpul anului. In ceea ce priveste examenul scris, ne gandim sa il reducem la trei probe, respectiv limba romana obligatorie pentru toate liceele, o proba de matematica sau istorie, in functie de profilul liceului si una la alegere tot in functie de profil. La aceasta din urma elevii care au terminat specializari realiste vor sustine examenul la fizica, biologie, chimie si informatica iar cei care au terminat stiinte socio-umane la geografie, filosofie, psihologie, logica sau economie", a explicat Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu a precizat ca tipul de evaluare pe care il propune pentru bacalaureat este unul care respecta sugestiile specialistilor europeni din domeniul educatiei.

In prezent bacalaureatul are doua probe orale si patru scrise, iar elevii care au terminat in limba materna sustin aceasta proba scris si oral.

Ministrul a mai adaugat ca dupa examenul de bacalaureat, elevii vor primi atestate care sa certifice competentele dobandite in ciclul preuniversitar.

Adevarul

http://www.banknews.ro/stire/29880_bac-ul_va_avea_trei_probe_din_anul_scolar_2009-2010.html