BankNews.ro - The Business Republic

Banca Hypo Real Estate are nevoie de mai multi bani publici decat se prevedea initial
International | Data Publicarii: 14-09-2009

Banca germana Hypo Real Estate (HRE), nationalizata pentru a fi salvata de la faliment, are nevoie de mai multe lichiditati decat se estima, a anuntat duminica publicatia Tagesspiegel, citata de AFP.

Potrivit calculelor bancii nationale (Bundesbank), HRE a inregistrat pierderi nerealizate de 16,3 miliarde euro, ceea ce s-ar putea traduce printr-o nevoie de 26 miliarde euro din bani publici, relateaza Tagesspiegel.

Un purtator de cuvant al HRE a calificat scenariul prezentat de cotidian ca fiind "nerealist".

Investitiile ce au dus la pierderi nerealizate si-ar putea regasi valoarea, a afirmat acesta.

Presedintele bancii, Axel Wieandt, declara in august ca HRE ar putea profita de programul pentru bancile "cu probleme" realizat de autoritati pentru a desprinde credite neperformante in valoare de cel putin 100 miliarde euro.

Fostul presedinte al consiliului de supraveghere al HRE, Michael Endres, declara la randul sau in iulie ca banca ar putea avea nevoie de o injectie de capital de peste 10 miliarde euro pentru a supravietui.

Statul a furnizat deja bancii lichiditati de 3 miliarde euro si garantii publice de circa 100 miliarde euro, dupa ce banca imobiliara, una dintre cele mai importante din tara, a inregistrat o pierdere colosala de 5,46 miliarde euro in 2008.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/32145_banca_hypo_real_estate_are_nevoie_de_mai_multi_bani_publici_decat_se_prevedea_initial.html