BankNews.ro - The Business Republic

Directorul BNP Paribas: bancile europene, penalizate mai mult decat cele americane
Finante-Banci | Data Publicarii: 18-09-2009

Bancherii francezi au atentionat ca institutiile financiare europene vor fi penalizate intr-o masura mult mai mare decat concurentele din Statele Unite ale Americii prin noile reglementari aflate pe masa de lucru a G20, scrie Financial Times.

Baudouin Prot, presedintele Federatiei Bancherilor Francezi si directorul executiv al BNP Paribas, cea mai mare banca franceza, spune ca impactul legilor nu este just, mai ales daca se are in vedere ca responsabilitatea crizei o au institutiile americane.

Lipsa unor reguli precise, creditul ieftin si slaba protectie a consumatorilor au fost probleme deja recunoscute de presedintele SUA, Barack Obama. "Impunerea cresterii rezervelor bancare trebuie sa mearga mana in mana cu armonizarea regulilor de masurare a valorilor detinute si cu standardizarea practicilor contabile. Altfel, regulile diferite dintre SUA si Europa vor fi in avantajul americanilor", spune Prot.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/32326_directorul_bnp_paribas_bancile_europene,_penalizate_mai_mult_decat_cele_americane.html