BankNews.ro - The Business Republic

Restrictiile pentru limitarea poluarii la Beijing i-au facut pe locuitori sa-si ia mai multe masini
Mediu | Data Publicarii: 18-09-2009

Aproape 2.000 de masini noi au aparut zilnic in plus pe strazile din Beijing in august, astfel ca restrictiile de circulatie impuse pentru a limita poluarea par a avea efect invers celui dorit, potrivit editiei de vineri a cotidianului China Daily, citat de AFP.

In august, la Beijing au fost cumparate aproximativ 60.100 de autoturisme, potrivit cotidianului de limba engleza. Masinile au fost achizitionate in proportie de 86% de populatie, iar restul de societati sau autoritati.

Interdictia impusa fiecarui conducator de a merge cu masina doar o zi pe saptamana, in functie de numarul de pe placuta de inmatriculare, pentru a decongestiona un pic strazile, a avut un efect paradoxal, in sensul cresterii numarului de masini din oras. Bogatii din Beijing si-au cumparat o a doua si o a treia masina pentru a depasi aceasta interdictie. Autoritatile chineze nu au in vedere deocamdata sa limiteze numarul de masini achizitionate, ci sa dezvolte transportul public.

Daca vanzarile vor creste in urmatoarele luni, asa cum se asteapta expertii, capitala Chinei ar urma sa ajunga la finalul acestui an la 4 milioane de masini, mai mult decat in cele mai multe metropole asiatice. Cu cele 17 milioane de locuitori si strazi sufocate la orele de varf, Beijingul este una dintre metropolele cele mai poluate din lume, in pofida eforturilor facute pentru protectia mediului la Jocurile Olimpice de anul trecut.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/32340_restrictiile_pentru_limitarea_poluarii_la_beijing_i-au_facut_pe_locuitori_sa-si_ia_mai_multe_masini.html