BankNews.ro - The Business Republic

Armata americana vrea sa faca afaceri cu firme romanesti
Afaceri | Data Publicarii: 02-10-2009

Reprezentanti ai armatei americane au organizat in localitatea constanteana Mihail Kogalniceanu, un seminar la care au invitat furnizori de servicii din Romania, intentionand sa incheie contracte pentru intretinere de drumuri, colectare de ape reziduale sau pentru achizitionare de materiale.

"Organizam seminarul pentru ca acum avem un numar limitat de resurse si avem nevoie de mai multe servicii pe care vrem sa le extindem. Raspundem intrebarilor si oferim informatii", a declarat maiorul Jeyanthan Jeyasingam, de la baza Grafenwohr, Germania.

Acesta a precizat ca de obicei contractele se incheie pe o perioada de un an. Procedurile de contractare sunt transparente si se deruleaza de regula pe Internet.

La eveniment au participat circa 80 de reprezentanti ai unor firme romanesti. Americanii au declarat ca au nevoie de servicii de intretinere de drumuri, colectare de ape reziduale, dar si de achizitionarea a diverse materiale de papetarie, constructii si mobilier.

Reprezentantii US Army au declarat ca spera ca serviciile de care au nevoie sa fie contractate pana la finele anului in curs, cand spera sa finalizeze si lucrarile la baza permanent. Baza militara americana de la Mihail Kogalniceanu a fost inaugurata in vara anului 2007.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/32795_armata_americana_vrea_sa_faca_afaceri_cu_firme_romanesti.html