BankNews.ro - The Business Republic

Pogea a preluat mandatul interimar la Munca, unde va mentine un secretar de stat sustinut de PSD
Politica | Data Publicarii: 02-10-2009

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a preluat vineri dimineata interimatul la Ministerul Muncii, de la Marian Sarbu, si a anuntat ca il va mentine pe secretarul de stat Valentin Mocanu, sustinut de PSD, ministerul urmand sa aiba trei secretari de stat, in loc de sase.

"Cred ca structura ministerului, asa cum arata, nu reclama sa angajez alti oameni. Ma gandesc (sa mai aduc n.r.) un secretar de stat care a mai lucrat la acest minister. Vor fi trei secretari", a precizat Pogea.

Intrebat daca ii va mentine in functie pe secretarii de stat sustinuti de PSD la Ministerul Finantelor Publice (MFP) si la Ministerul Muncii, Pogea a raspuns ca "Da, bineinteles. De la Finante nu pleaca nici un secretar de stat. Gheorghe Gherghina nu pleaca, [iar] Valentin Mocanu vine din randul sindicatelor. Sunt oameni care au expertiza".

In plus, ministrul interimar al Muncii sustine ca "toti cei care lucreaza in acest minister nu vor avea nici un fel de presiune politica si isi vor putea continua treaba".

Gheorghe Pogea a anuntat ca va negocia, in continuare, cu sindicatele, sustinand ca "dialogul e singura cale care poate aduce rezolvarea problemelor, oricare ar fi ele".

El a adaugat, insa, ca un ministru de finante "nu trebuie sa fie iubit", iar un ministru al muncii "trebuie sa-si faca treaba", adaugand ca va continua "tot ce a facut bun Marian Sarbu".

Fostul ministru al Muncii i-a urat succes actualului interimar, cu speranta ca "[vor] colabora de pe actuala pozitie sau de pe o alta pozitie in viitor".

"Cred ca stie ce are de facut. Noi am lucrat foarte bine in cele noua luni. Nadajduiesc ca nu am facut nimic rau si ca legea unitara de salarizare, ce poate suferi unele corectii, ar trebui sa reziste asa cum a rezistat si Codul Muncii asumat in 2003", a spus Sarbu.

El a adaugat ca printre situatiile pe care i le-a predat lui Pogea se numara "lista cuprinzand contractele in curs de derulare, executia bugetara, organigrama, lista privind toate actele normative aflate in curs de elaborare, situatia referitoare la incheierea de noi acorduri si situatia litigiilor".

Pogea a mentionat ca nu va primi doua salarii, ci doar pe cel de Ministerul Finantelor Publice.

In mandatul fostului ministru al Muncii, Marian Sarbu, figurau sase secretari de stat, respectiv Dumitru-Nicu Cornoiu, Marius Lazar, Alexandru Petru Fratean, Mariana Nedelcu, Valentin Mocanu si Mihaela Arteni.

La Ministerul Finantelor Publice figureaza, in prezent, patru secretari de stat - Gheorghe Gherghina, Bogdan Dragoi, Iuliu Cosmin Coman si Gratiela Iordache, precum si un secretar general - Ioan Nicolescu.

Doi din cei patru secretari de stat sustinuti de PSD la Ministerul Muncii si-au depus demisiile, iar un al treilea urmeaza sa o inainteze vineri. Astfel, secretarul de stat Marius Lazar declara joi, pentru NewsIn, ca el si secretarul de stat Alexandru Fratean i-au trimis premierului demisiile prin fax. Dumitru Cornoiu ar urma sa-si prezinte vineri demisia, la revenirea in Bucuresti.

Sefa Agentiei Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC), Ileana Savu, care are rang de secretar de stat, si adjuncta sa, Luminita Anghel, au anuntat la randul lor ca si-au depus demisiile din functii.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/32823_pogea_a_preluat_mandatul_interimar_la_munca,_unde_va_mentine_un_secretar_de_stat_sustinut_de_psd.html