BankNews.ro - The Business Republic

Obama, profesorul de engleza al japonezilor
Diverse | Data Publicarii: 13-10-2009

Un CD cu discursul rostit de Barack Obama la ceremomia de numire in functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii a fost vandut in peste 500.000 exemplare in Japonia, mesajele sale fiind folosite de multe edituri nipone ca baza a manualelor de invatare a limbii engleze, scrie International Herald Tribune.

In Japonia, Obama se bucura de o uriasa popularitate, acest fapt fiind folosit de multe companii pentru a-si creste profitul. "Totii clientii nostri il iubesc, de aceea multe dintre produsele noastre se bazeaza pe discursurile lui", spune Utako Sakai, proprietara Asahi Press.

Din ianuarie si pana acum piata japoneza a fost inundata de manuale de engleza in care se mentioneaza numele presedintelui american, printre cele mai cumparate fiind "Speech Training: Learning to Deliver English Speech, Obama Style", "Learn English Grammar From Obama" sau "Yes, I Can With Obama: 40 Magical English Phrases From Presidential E-mails."

Conform analistilor japonezi, piata manualelor adresate celor care vor sa invete o limba straina este cifrata la aproape 9 miliarde dolari anual, cea mai mare parte a sumei vizand materiale in engleza.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/33171_obama,_profesorul_de_engleza_al_japonezilor.html