BankNews.ro - The Business Republic

Presiunea crizei ii face pe salariati sa accepte orice conditii de munca
HR/Cariere | Data Publicarii: 13-10-2009

La ora actuala, se poate vorbi despre "presiunea crizei economico-financiare" si nu despre "presiunea la locul de munca", este de parere psihiatrul Florin Tudose. Acesta sustine ca "niciun patron cu profit nu va exercita presiune asupra salariatilor caci daca va face acest lucru va pierde salariatii".

Cat despre "presiunea crizei economico-financiare", Tudose a precizat ca aceasta apare ca urmare a faptului ca salariatii sunt nevoiti sa accepte orice conditii de munca: "In perioada de criza, angajatii sunt dispusi sa lucreze peste program, sa accepte salarii mai mici, sa munceasca mai mult decat prevede fisa postului. Mai mult decat atat, in perioada de criza, cei care se afla in cautarea unui job accepta orice loc de munca fara sa stie ce gasesc acolo, fara sa stie care sunt conditiile de munca si ce trebuie sa faca exact. Dar situatia de moment impune acest lucru".

Psihiatrul Florin Tudose a declarat pentru "Curentul" ca in Romania exista doua paradoxuri: "In sectorul privat salariul este mai mic decat in sectorul bugetar, iar populatia activa este mai mica decat cea inactiva. Aceasta in conditiile in care munca in domeniul privat este mai exigenta. La patron, salariatul care greseste este sanctionat. In sectorul bugetar nu exista exigenta, angajatii isi bat joc de cetateni si nu-i trage nimeni la raspundere. In toate tarile lumii, lucrezi la stat si nu castigi cine stie ce. In Romania, lucrezi in sectorul bugetar si castigi mai bine decat in sectorul privat". De asemenea, Tudose a adaugat ca "in Romania se va vorbi despre stresul la locul de munca in momentul in care va exista productivitate la locul de munca".

Curentul

http://www.banknews.ro/stire/33179_presiunea_crizei_ii_face_pe_salariati_sa_accepte_orice_conditii_de_munca.html