BankNews.ro - The Business Republic

Paylogic: 33% dintre angajatii din productie au fost concediati, ca urmare a crizei
Actualitate | Data Publicarii: 13-10-2009

O treime (33%) dintre angajatii firmelor de productie au fost concediati in perioada iunie 2008-august 2009, a declarat, marti, directorul general al Paylogic, Cristian Udrescu.

"Am luat in calcul luna iunie 2008 deoarece a fost ultima luna sanatoasa inainte de declansarea efectiva a crizei. Din iunie 2008 si pana in august 2009, numarul angajatilor din productie a scazut cu 33%", a explicat Udrescu.

In acelasi interval, salariul mediu brut din productie s-a micsorat cu 1%, orele de concediu medical s-au redus cu 54%, iar orele suplimentare din productie s-au diminuat cu 85%.

"Firmele din productie au facut restructurarile necesare, dar ele sunt puternic afectate si de instabilitatea politica. Aceasta nu creeaza deloc premisele unei cresteri in viitor", a mai spus directorul general al Paylogic, care a adaugat ca, in prezent, firmele sunt interesate cu precadere de reducerea costurilor si de eficienta.

Potrivit lui Udrescu, fluctuatia de personal stagneaza sau chiar a trecut in teritoriu negativ, "in sensul ca, pleaca oameni, dar nu mai sunt angajati altii in loc", iar companiile prefera sa aiba angajati putini, pe care sa-i incarce cu ore suplimentare si sa-i plateasca doar in functie de performante.

"Angajatii prefera in prezent siguranta locului de munca, fiind mult mai putin interesati decat in trecut de beneficiile extrasalariale", a precizat Udrescu.

Studiul a fost efectuat pe 23 de firme din productie cu un numar mare de angajati, a mai spus Udrescu.

Seful Paylogic a adaugat ca a revizuit in scadere cifra de afaceri a companiei sale pentru acest an, la 950.000 euro de la estimarea anterioara ce depasea 1,1 milioane euro, si ca anticipeaza un numar mai mic de angajati procesati in acest an comparativ cu prognoza din primavara, de 18.500 fata de 21.800.

In 2008, cifra de afaceri a Paylogic a fost de 820.000 euro, iar numarul angajatilor procesati a fost de circa 15.000.

Compania si-a mai redus si marja de profit estimata pentru acest an, cu 70%. In 2008, profitul a reprezentat 27% din cifra de afaceri, a mai spus Udrescu.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/33199_paylogic_33p_dintre_angajatii_din_productie_au_fost_concediati,_ca_urmare_a_crizei.html