BankNews.ro - The Business Republic

Uniqa intra pe piata de asigurari de viata din Rusia prin sucursalele bancii Raiffeisen
International | Data Publicarii: 13-10-2009

Raiffeisen Life Insurance, o subsidiara a grupului Uniqa Austria, a dezvoltat servicii de asigurare de viata pentru piata ruseasca in colaborare cu ZAO Raiffeisenbank, care vor fi oferite clientilor prin cele aproximativ 200 unitati bancare ale Raiffeisen din Rusia, a anuntat Uniqa.

Grupul Uniqa si-a extins obiectivele strategice prin intrarea pe piata ruseasca, potrivit planului deja asumat in 2008, in ciuda crizei financiare. Conform programului, noua companie a fost inregistrata in ianuarie, a obtinut licenta in iulie, iar in prezent are 31 de angajati.  

"Ne asteptam la o crestere semnificativa a cererii pentru produsele de asigurare de viata in Rusia, in viitor. De aceea, vrem sa beneficiem de potentialul acestei piete impreuna cu partenerul nostru, Raiffeisen", a declarat directorul general al Uniqa Group Austria, Konstantin Klien.

El a explicat ca grupul Uniqa a inregistrat un volum de prime de 2,5 miliarde euro, de cinci ori mai mare decat cel inregistrat de piata de asigurari de viata din Rusia, de 500 milioane euro, ceea ce arata un mare potential de crestere pentru piata ruseasca.

Pe piata de asigurari de viata din Rusia isi desfasoara activitatea 89 de companii, care au generat afaceri de 510 milioane euro in 2008. Totodata, pe piata de asigurari ruseasca isi desfasoara activitatea 717 jucatori. In ce priveste rata de penetrare a asigurarilor in Rusia, aceasta este de doar 183 euro pe cap de locuitor, comparativ cu Austria unde exista asigurari de 1.942 de euro pe cap de locuitor.

In Romania, Uniqa este prezenta pe piata prin Uniqa Asigurari, fosta companie Unita, preluata la sfarsitul anului trecut de la Vienna Insurance Group (VIG). Unita era la finalul anului trecut pe pozitia a opta in clasamentul asiguratorilor din Romania, cu o cota de piata de 5,61%.

Uniqa Asigurari a anuntat la finalul lui iulie ca si-a sporit de 3,6 ori profitul net in primul semestru al acestui an, pana la 5,05 milioane lei, in timp ce primele brute subscrise au scazut cu 8,2%, pana la 248,33 milioane lei.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/33210_uniqa_intra_pe_piata_de_asigurari_de_viata_din_rusia_prin_sucursalele_bancii_raiffeisen.html