BankNews.ro - The Business Republic

Presedintele CNSLR Fratia spune ca protestele si grevele nu-si mai au rostul dupa caderea guvernului
Politica | Data Publicarii: 13-10-2009

Protestele si grevele nu-si mai au rostul in aceasta perioada, in conditiile in care guvernul a cazut, insa sindicatele nu renunta la negocierea salariului minim pe 2010 si asteapta sa vada cine va fi noul premier, a declarat marti, pentru NewsIn, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu.

"Asteptam reactia presedintelui, sa vedem pe cine pune prim-ministru, iar in aceste conditii actualii ministri trebuie sa plece. Noi nu renuntam la negocieri si la intalniri, iar daca ramane actualul guvern, negociem cu el", a spus Petcu.

Presedintele CNSLR Fratia a adaugat ca, in actuala conjuctura economica, nu se mai poate discuta despre moratoriul cerut de cabinetul Boc II, intrucat protestele si grevele nu-si mai au rostul.

Anterior, liderul BNS, Dumitru Costin, declara ca ar prefera un guvern de tehnocrati ca sa continue negocierile incepute pe salariul minim, legea pensiilor si bugetul de stat pe 2010 sau ca sindicatele sa mearga in Parlament pentru a negocia revendicarile in cadrul comisiilor de munca din Senat si Camera Deputatilor.

Confederatiile sindicale si patronatele discuta la aceasta ora, la Ministerul Muncii, propunerile de modificare a legii pensiilor pe care guvernul Boc intentiona sa isi asume raspunderea in Parlament.

Guvernul Boc a fost demis marti, in urma adoptarii motiunii de cenzura, care a fost votata de 258 de parlamentari, in timp ce 176 au votat impotriva.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/33213_presedintele_cnslr_fratia_spune_ca_protestele_si_grevele_nu-si_mai_au_rostul_dupa_caderea_guvernului.html