BankNews.ro - The Business Republic

Geoana: Croitoru e un baiat bun, dar este un pion de sacrificiu pentru Basescu
Politica | Data Publicarii: 16-10-2009

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca Lucian Croitoru e un "baiat bun", dar este un "pion de sacrificiu" pentru Traian Basescu. "E un baiat bun, dar aicea suntem la politica la nivel inalt. De aceea cred ca este pur si simplu scos la inaintare, e un pion de sacrificiu pentru dl. Basescu, cred ca nici el nu stie in ce s-a bagat", a spus Geoana despre Croitoru, intr-o scurta declaratie la sediul PSD.

Pana in prezent, PNL si PSD au anuntat ca vor discuta cu Lucian Croitoru, premierul desemnat, dar fara ca acest lucru sa insemne ca il vor si sustine in Parlament. Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat joi ca liberalii se vor intalni cu Lucian Croitoru ca sa ii transmita ca partidul il sprijina pe Klaus Johannis si ca parlamentarii PNL nu il vor vota. La fel, Mircea Geoana a declarat ca este deschis la discutii cu Lucian Croitoru, desemnat de seful statului pentru a ocupa functia de premier si pentru a negocia o majoritate parlamentara, dar nu va negocia si sustinerea acestuia.

Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a spus insa ca va discuta cu Croitoru pentru ca Uniunea "este va fi si este interesata de stabilitate politica". "In cazul in care premierul desemnat solicita o intalnire cu UDMR, nu vom refuza o astfel de solicitare, fiindca in acest moment, in afara de dialog, intelepciune, responsabilitate, nu exista alta cale sa iesim din aceasta criza politica", a afirmat Kelemen Hunor.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/33323_geoana_croitoru_e_un_baiat_bun,_dar_este_un_pion_de_sacrificiu_pentru_basescu.html