BankNews.ro - The Business Republic

Cateva firme IT & C americane dau de lucru kenienilor din taberele de refugiati
Diverse | Data Publicarii: 16-10-2009

Cateva companii IT din Statele Unite ale Americii au demonstrat ca profitul si caritatea pot merge mana in mana. Ele si-au externalizat o parte din servicii nu in tari precum India sau China, asa cum face majoritatea companiilor, ci in zone mult mai sarace, taberele de refugiati din Kenya.

Mai multe firme de dimensiuni medii din San Francisco au initiat o actiune menita in egala masura sa diminueze cheltuielile cu personalul, cat si sa ajute populatia din tarile lumii a treia, aflata cu mult sub limita saraciei.

Samasource, grupul infiintat de intreprinzatorii americani, recruteaza persoanele educate din taberele keniene si le invata sa execute operatiuni elementare pe calculator, precum introducerea de informatii intr-o baza de date sau distribuirea de e-mailuri.

Cele mai mari tabere de refugiati gazduiesc peste 300.000 oameni, iar procentul celor care au un job este extrem de redus. Companiile americane sunt dispuse sa-si plateasca angajatii cu un dolar pe ora, suma fabuloasa in comparatie cu cei 50 de centi pe zi castigati de norocosii care au un loc de munca.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/33332_cateva_firme_it__c_americane_dau_de_lucru_kenienilor_din_taberele_de_refugiati.html