BankNews.ro - The Business Republic

Boc: Vor fi probleme cu pensiile si salariile la finele anului daca nu respectam angajamentul cu FMI
Finante-Banci | Data Publicarii: 16-10-2009

Premierul in exercitiu, Emil Boc, spune ca statul va avea probleme cu plata pensiilor si a salariilor la finele lunii noiembrie si in luna decembrie, daca Legile pe care Guvernul s-a angajat sa le promoveze, prin acordurile incheiate cu institutiile financiare internationale, nu sunt adoptate.

Boc a dat asigurari ca, in prezent, nu exista probleme cu plata pensiilor si salariilor, insa situatia va fi dificila la finele lunii noiembrie si in decembrie, daca nu sunt respectate angajamentele internationale: adoptarea Legii sistemului de pensii, a Legii responsabilitatii fiscale si daca Legea bugetului de stat nu este trimisa la Parlament.

Boc a spus ca, pana in trimestrul al III-lea, Guvernul s-a achitat de toate obligatiile asumate prin acordurile cu FMI si CE si a precizat ca, la 1 octombrie, deficitul bugetar era de 5,04 din PIB, in conditiile in care Acordul cu FMI permite un deficit de 5,05%.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/33336_boc_vor_fi_probleme_cu_pensiile_si_salariile_la_finele_anului_daca_nu_respectam_angajamentul_cu_fmi.html