BankNews.ro - The Business Republic

Basescu spune ca sunt state din zona euro care au iesit din parametrii Tratatului de la Maastricht
Actualitate | Data Publicarii: 16-10-2009

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca Romania isi mentine obiectivul de a adera la zona euro in 2014, chiar daca are dificultati economice in aceasta perioada, constatand ca acum sunt multe state din zona euro care au iesit din parametrii Tratatului de la Maastricht.

"Chiar daca avem dificultati economice, ne mentinem obiectivul ca Romania sa intre in 2014 in zona euro. Cu siguranta nu este un obiectiv usor pe fondul crizei economice, dar noi constatam acum ca in perioada de criza sunt foarte multe tari europene din zona euro care sunt total iesite din parametrii Tratatului de la Maastricht, daca ne referim macar si la deficitul bugetar sau la datoria unora dintre statele membre ale Uniunii Europene, parte a zonei euro", a spus seful statului, raspunzand unei intrebari venite din partea presei slovace.

Presedintele si-a exprimat speranta ca Romania isi poate atinge acest obiectiv, de a adopta moneda unica europeana in 2014.

Presedintele Traian Basescu l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe presedintele Republicii Slovace, Ivan Gašparovič, aflat in vizita oficiala in Romania.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/33353_basescu_spune_ca_sunt_state_din_zona_euro_care_au_iesit_din_parametrii_tratatului_de_la_maastricht.html