BankNews.ro - The Business Republic

Nati Meir, acuzat ca xerocopia euro, dupa care ii imprumuta la lume
Actualitate | Data Publicarii: 20-10-2009

Fostul prezidentiabil Nati Meir a fost saltat de politistii de la Crima Organizata pentru inselaciune cu bani falsi. Surse judiciare au precizat ca Nati Meir a fost prins in flagrant in timp ce inmana unui cetatean o sacosa plina cu bancnote de 100 de euro trase la xerox, pe care era inscriptionata mentiunea "Specimen". Banii erau in teancuri, iar banderolele bancare care ii legau acopereau inscriptia, motiv pentru care persoana care intra in posesia lor afla mult mai tarziu ca a fost inselata.

Incredibila tranzactie s-a derulat chiar la domiciliul lui Nati Meir din Capitala, loc ce gazduieste atat sediul unei firme pe care o administreaza, cat si fostul sediu de campanie pentru alegerile prezidentiale. Pana in prezent, politistii au identificat trei persoane care, incepand cu luna septembrie, au fost racolate de Meir sub promisiunea ca le poate intermedia contractarea unor credite bancare. Creditele "erau luate" de Meir, iar "banii" erau imprumutati catre aceste persoane in nume propriu.

Nati Meir, care a intentionat sa candideze la Presedintia Romaniei, a declarat, in urma cu catva timp, la o intalnire pe care a avut-o cu Florin Cioaba la Sibiu, ca ar vrea sa fie arestat, pentru a creste in sondaje ca Gigi Becali. La ora inchiderii editiei, Meir era audiat la sediul BCCO, anchetatorii emitand o ordonanta de retinere pe numele sau pentru 24 de ore. La audieri, politistii au adus si o masina speciala de numarat banii, pentru a stabili cate "bancnote" se aflau in sacosa.

Integral in Gardianul

http://www.banknews.ro/stire/33431_nati_meir,_acuzat_ca_xerocopia_euro,_dupa_care_ii_imprumuta_la_lume.html