BankNews.ro - The Business Republic

Doar 5 companii sunt interesate de investitii in imobiliare in Romania, fata de 142 companii, in 2007
Imobiliare | Data Publicarii: 20-10-2009

Doar cinci companii straine s-au aratat interesate sa investeasca in acest an in sectorul imobiliar din Romania, la Expo Real Munchen, una dintre cele mai mari expozitii de imobiliare din Europa, fata de 142 investitori interesati in 2007, a declarat marti CEO-ul unei companii de consultanta.

"Daca in 2007, erau 142 de investitori straini intersati de sectorul imobiliar din Romania, in 2008 numarul acestora a scazut la 35 investitori, pentru ca in acest an, la Expo Real Munchen, una dintre cele mai mari expozitii de imobiliare din Europa, numai cinci companii s-au aratat interesate de investitii in acest sector. Romania nu prezinta interes pentru investitori. Acesti investitori au avut cerinte foarte clare referitoare la piata din Romania, insa au o parere proasta despre modul in care se fac aici afacerile", a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa directorul general al MORE Real Estate Services, Ilias Papageorgiadis.

Cele cinci companii straine sunt interesate de proprietati care genereaza venituri, de terenuri agricole, de energii alternative si cultivarea de paduri sau alte proiecte in agricultura, a mai spus Ilias Papageorgiadis. Totodata, acesta nu a dezvaluit numele acestor companii.

CEO-ul MORE Real Estate Services a mentionat faptul ca nu ar trebui sa tratam investitorii straini care vin in Romania ca pe oameni fraieri, care nu stiu ce cumpara. "Ba chiar ei stiu ca sunt pacaliti. Altfel, daca romanul nu isi schimba atitudinea, acestia nu vor mai veni sa investeasca si anul urmator",  a afirmat Ilias Papageorgiadis.

Reprezentantul companiei de consultanta a impartit totodata investitorii in trei categorii, in functie de perioada in care si-au demarat investitiile in Romania: cei veniti pana in 2003, cei care au demarat investitii intre 2004 si 2006 si cei care au sosit in ultimii trei ani.

In ceea ce priveste atitudinea investitorilor romani din ultimii ani, de pe piata imobiliara, acesta a precizat ca "daca in 2005-2006, era vorba de optimism, in 2007 - aroganta, in 2008 - negarea realitatii, iar in 2009, trebuie sa ne trezim dintr-un somn adanc".

Conferinta Expo Real Munchen a avut loc intre 5 si 8 octombrie 2009.

MORE Real Estate Services este o companie de consultanta, care a intrat pe piata din Romania in 2004. Pana in prezent, compania a consultat tranzactii a caror valoare depaseste in total 400 milioane euro.

Pe langa consultanta, MORE Real Estate Services cauta proprietati, le finanteaza, fiind specializata pe sectorul comercial si de retail (insemnand proiecte in agricultura si energetice).

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/33446_doar_5_companii_sunt_interesate_de_investitii_in_imobiliare_in_romania,_fata_de_142_companii,_in_2007.html