BankNews.ro - The Business Republic

Coca-Cola a afisat un profit trimestrial in crestere cu circa 1%, usor peste estimari
International | Data Publicarii: 20-10-2009

Coca-Cola, cel mai mare producator de bauturi racoritoare din lume, a anuntat ca profitul net a crescut cu aproape 1% in al treilea trimestru, usor peste asteptari, in contextul in care cresterea vanzarilor din China si India a compensat scaderea din Statele Unite, relateaza Bloomberg.

Profitul net a crescut la 1,9 miliarde dolari, de la 1,89 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania. Excluzand unele elemente, profitul a fost de 82 centi/actiune, usor sub estimarea medie a analistilor, ce prevedeau un profit de 81 centi/actiune.

Vanzarile au scazut cu 4% in America de Nord, insa au crescut cu 15% in China si cu 37% in India. Veniturile totale au scazut cu 4,2%, la 8,04 miliarde dolari, a precizat compania. Analistii prevedeau, in medie, venituri de 8,15 miliarde dolari.

In 8 octombrie, PepsiCo Inc, principala companie concurenta, a afisat un profit net de 1,08 dolari/actiune, depasind estimarile analistilor.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/33468_coca-cola_a_afisat_un_profit_trimestrial_in_crestere_cu_circa_1p,_usor_peste_estimari.html