BankNews.ro - The Business Republic

Pensiile vor creste cu 16% in urmatorii doi ani
| Data Publicarii: 16-08-2006

Majorarea valorii punctului de pensie cu 5%, incepand cu luna septembrie, va aduce o suplimentare de 16 lei a pensiei medii, iar in urmatorii doi ani cresterea in termeni reali a pensiilor va fi de 16%, a anuntat, miercuri, ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, informeaza NewsIn. Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta pentru rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat, ocazie cu care valoarea punctului de pensie va creste de la 332 lei la 339,3 lei.

Ministrul muncii a declarat ca de cresterea valorii punctului de pensie vor beneficia aproximativ 4.487.000 de pensionari.

Pentru acoperirea cheluielilor generate de cresterea punctului de pensie, bugetul asigurarilor sociale de stat a fost suplimentat cu 250 de milioane de lei.

Gheorge Barbu a declarat ca s umele alocate in urma rectificarii provin din asigurarile de stat datorate de angajatori ( 374 milioane de lei) si din contributiile asiguratilor (163,8 milioane de lei). Ministrul a precizat ca excedentul se datoreaza atat cresterii numarului de contribuabili cat si imbunatatirii colectarii sumelor datorate bugetului asigurarilor sociale de stat.
 
Sursa: NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/3362